BM conceptstudio: Kantoor van de toekomst

Haal meer uit uw medewerkers: ontwerp een inspirerend kantoor, perfect op maat van hun behoefte. Het is het kantoor van de toekomst. En het rendeert vandaag. 

De voordelen van 'Het Nieuwe Werken'

Een modern kantoor is een efficiënt kantoor. Het draait om visie: tevreden werknemers renderen meer, en dat is een win-win. Daarom stellen we die werknemers al vanaf de ontwerpfase centraal. We tekenen een concept uit dat naadloos inspeelt op het DNA van uw bedrijf. Het is gebaseerd op wat een mens nodig heeft om zijn job vol energie te kunnen uitoefenen.

Het ‘Activity Based Working’ concept biedt een ruime diversiteit aan werksettings die ervoor zorgen dat taken op de best mogelijke manier gedaan kunnen worden, met aangepaste middelen en functionele oplossingen. Het zorgt tevens voor een grotere interne mobiliteit en ‘werkdynamiek’ en voor afwisseling in houding. Dit komt de gezondheid en fitheid van de kantoorwerkers ten goede. Langdurig zitten in dezelfde houding is immers nefast voor de gezondheid. Toegang tot informatie wordt in het digitale kantoor gemakkelijker en sneller. De data op de server of in de cloud is toegankelijk op elk moment en vanaf elke locatie waar internet voorhanden is. Dit laat toe om tijd en plaats onafhankelijk te werken met tijdswinst en een grotere flexibiliteit als voordeel.

Het eindresultaat wordt een efficiënte ruimte met een mix van vaste en flexibele werkplekken, zones voor concentratie en zones voor communicatie. Het wordt een visueel aantrekkelijke ruimte die uw bedrijfswaarden uitdraagt. En het wordt vooral een kantoor met tevreden werknemers die niet uitgeblust raken. Ze komen elke dag vol goesting werken. En naast de principes van 'Het Nieuwe Werken' (HNW) zijn dit de factoren die daarvoor gaan zorgen...

Ruimte

Ruimte is goud. Ze schept vrijheid, stimuleert. Maar ruimte is schaars en duur. Je moet er dus goed mee omspringen. Een modern kantoor optimaliseert iedere m², heeft functionele looplijnen, vrije gezichtslijnen, brede werkoppervlakken. Het biedt werknemers arm- en beenruimte, bewegingsvrijheid, een eigen territorium in een totaallandschap. Definieer de ruimte goed vooraf, en je biedt geluk per vierkante meter. 

Licht

Een weldoordacht lichtplan geeft elke dag een boost aan al uw medewerkers. Haal daarom natuurlijk licht naar binnen, buiten is er in overvloed. Licht brengt ook sfeer en harmonie, het stemt klanten en werknemers blij. Zonder licht weegt alles zwaar. Met de juiste ledverlichting op de juiste plaats verlicht je functioneel, sfeervol en energiezuinig. 

Akoestiek

In een serene omgeving werk je productiever. Akoestiek is op kantoor een erg belangrijk gegeven. Gelukkig zijn er slimme oplossingen: dempende plafondpanelen, vloerbekleding, geperforeerde wanden, phone booths om te bellen zonder collega’s te storen... Een kantoor kan klinken als de hel, maar gelukkig ook als de hemel. Daar wil iedereen toch werken? 

Ergonomie

Zitten is 'het nieuwe roken'  en ongezond voor de mens. Ons lichaam is gemaakt om te bewegen en niet om uren voor je beeldscherm vastgekluisterd te zitten. Als je een kantoor ergonomisch inricht, zal iedereen er zich efficiënt voortbewegen. Dan voelt elke handeling instinctief logisch aan. Goede interieurarchitecten geven richting aan uw kantoor, en aan uw medewerkers. Kies bewust voor ergonomische en intelligente bureaustoelen die zich maximaal aanpassen aan de gebruiker, andere vergaderoplossingen waarbij ook rechtstaand overleg gepleegd kan worden en zit-sta bureautafels. Allemaal zaken die goed zijn voor uw werknemers én klanten of relaties. 'Actief en dynamisch werken' is dé oplossing voor een betere gezondheid. 

Gezondheid

Gezondheid

Goed geïsoleerd betekent goed geventileerd. Een kantoorruimte heeft zuurstof nodig, de mensen erin nog méér. Een efficiënt en goed onderhouden ventilatiesysteem en performante technieken zorgen voor zuivere lucht, een goede 'indoor air quality' en voor gezonde werknemers. Denk ook na over groen op kantoor: planten zijn meer dan sfeerscheppers. 

Klimaat

Ergonomie

De juiste temperatuur op kantoor doet wonderen. Creëer zones waar het nét dat tikkeltje frisser is om gefocust te blijven werken, of een béétje warmer om even tot rust te kunnen komen. Een modern kantoor kan modulair koelen of verwarmen, en doet dat energiebewust. 

Comfort

Buro Modern Comfort

De combinatie van dat alles laat zich vertalen in totaalcomfort. Op elk vlak, in elke ruimte. Van het technisch lokaal, tot de inkom, het sanitair blok, de refter en uiteraard de work space. Wie zich goed voelt in zijn vel, kan mooie dingen doen. 

Blije werknemers brengen op. Ontwerp nu een modern kantoor en boost hun prestaties